Православ’я на хмельниччині.Особистий сайт.

| Реєстрація | Вхід
Четвер, 18.04.2024, 11:44
Вітаю Вас Гість | RSS
Слава Ісусу Христу
Календар
«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Пошук
Головна » 2009 » Серпень » 13 » Успенський піст.
Успенський піст.
16:42
починається багатоденний Успенський піст. Він триває 2 тижні – з 14 по 27 серпня. Цим постом Св. Православна Церква закликає нас наслідувати Божу Матір, яка перед своїм переселенням на небеса безупинно перебувала в пості та молитві.

В понеділок, середу та п’ятницю – сухоїдження. Вівторок, четвер – гаряча їжа без олії. В суботу та неділю дозволяється їжа з олією. В день Преображення Господнього (19 серпня) дозволяється риба. Рибний день – в Успіння, якщо він припадає на середу чи п’ятницю.

Сім святих мучеників Маккавеїв: Авім, Антонін, Гурій, Єлеазар, Евсевон, Адим та Маркел, мати їхня Соломонія та їхній учитель Єлеазар постраждали в 166 році до Різдва Христового від нечестивого сирійського царя Антіоха Епіфана. Прихильний еллінському  культу, Антіох Епіфан ввів в Єрусалимі та всій Юдеї язичницькі звичаї. Він осквернив Храм Господній, поставивши в нього статую Зевса Олімпійського, до поклоніння якому примушував юдеїв. Багато з них відпало від Істинного Бога. Але були й такі, які глибоко скорбували щодо падіння народу Божого та продовжували вірити в майбутній прихід Христа-Спасителя.

Дев'яносторічний старець – законовчитель Єлеазар, який за свою віру був засуджений, з твердістю пішов на муки та катування й помер в Єрусалимі.

Таку ж мужність показали й учні святого Єлеазара – сім братів Маккавеїв та їхня матір Соломонія. Вони були засуджені в Антіохії царем Антіохом Епіфаном, де безстрашно визнали себе послідовниками Істинного Бога, відмовилися принести жертву поганським богам.

Старший з братів дав відповідь від імені інших: «Ми готові померти, аніж зрадити Бога». За це йому відрізали язика, здерли шкіру, відрубали руки та ноги на очах братів і матері. Потім кинули на розжарену сковороду й зажарили.

Інші п’ять братів також, по черзі були закатовані. Залишився останній, сьомий, наймолодший брат. Антіох запропонував святій Соломонії умовити сина, аби той відмовився. Але Соломонія тільки укріпила сина в сповіданні Істинного Бога. І той був закатований. Після смерті всіх дітей свята Соломонія, стоячи над їхніми тілами, підняла руки з вдячною молитвою та вмерла з радістю, що її діти не зрадили Бога.

Подвиг святих братів Маккавеїв надихнув Юду Маккавея, і він підняв повстання проти Антіоха Епіфана та з Божою поміччю отримав перемогу, очистивши Єрусалимський Храм від ідолів.

Переглядів: 866 | Додав: Batan | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
УвагаГОЛОВНЕ МЕНЮ:
Наше опитування
Ваш відгук про сайт

Всього відповідей: 260
Діє з 16.06.2009

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz