Православ’я на хмельниччині.Особистий сайт.

| Реєстрація | Вхід
П`ятниця, 28.04.2017, 01:42
Вітаю Вас Гість | RSS
Слава Ісусу Христу
Категорії розділу
Мои файлы [56]
Пошук

Рецепти пісних страв.
[ ] 27.02.2012, 00:36
Перші страви:

Суп з гарбузом: картоплю розварити, додати стільки ж гарбуза, стільки ж цибулі, зелень. Подавати.

Суп з локшиною: багато цибулі, моркви. Локшину додати в кінці. Зелень в тарілки. Суп краще з'їсти відразу, поки локшина НЕ розкисла.

Суп-пюре картопляний: розварити картоплю, окремо розтерти в гладке пюре, з'єднати з картопляним відваром, додати потовчений часник, кріп. Можна чорний перець. Подавати з грінками. Можна додати трохи черемші замість часнику.

Суп з крупами: розварити картоплю, додати будь-яку крупу (гречку, рис, пшінки і т.д.), багато цибулі, моркву, коріння на смак (петрушку, пастернак, селера). Часник, зелень - у тарілки. Можна додати трохи томату.

Французький суп: не розварювати картоплю, але варити до готовності; зелений горошок (краще заморожений), або кольорова капуста білокачанна, морква, цибуля. Можна додати поламану спаржу. Зелень - у тарілки.

Розсольник овочевий: картопля, рис, моркву поварити, потім додати петрушку, ріпу (соломкою), цибулю-порей, солоні огірки. Петрушку свіжу - в тарілки. Подавати з підсушеним хлібом.

Другі страви:


Локшина з маслинами: будь-які макаронні вироби відварити, промити холодною водою, додати туди сік від маслин, нарізати самі маслини, томат або кетчуп типу "Верес - грибний соус", часник або черемшу, базилік (сушений або свіжий). Коли можна, добре туди додати рослинну олію, тертий сир. Замість локшини можна готувати зелену квасолю.

Тушкована картопля з горохом або грибами: 3 частини картоплі відварити до напівготовності, додати 4 частини різаної кубиками моркви, 1 частина різаного коріння селери, варити півгодини, потім 1 частина цибулі, 1 частина грибів (свіжих чи сушених відварених) або гороху (будь-якого: свіжого, мороженого, сушеного і відвареного) варити 5 хв. Зелень - у тарілки.

Квасоля по-монастирськи: Квасолю відварити до напівготовності, всипати багато дрібно нарізаної цибулі, варити ще півгодини. Зелень - у тарілки.

Тушкована капуста: Зтушити до пом'якшення 1 кг капусти, додати червоний мелений перець, 2 картоплі і тушкувати до готовності. Влити 200г томатного соку. Наприкінці додати кріп. Можна тушкувати з болгарським перцем.

Капуста з грибами: Відварити гриби до напівготовності, дрібно нашаткувати. Зтушити цибулю в невеликій кількості грибного відвару, потім нашатковану капусту, додати червоний перець, потім гриби. А з останків відвару зробити соус (борошно розвести у відварі, додати прянощі, поварити до загустіння). Заправити готову капусту соусом та зеленню.

Салат з кукурудзою (горошком): відварити картоплю в мундирі. Нарізати кубиками, додати дрібно нарізану цибулю (краще зелену, можна черемшу), солоні (мариновані) огірки (кабачки) без шкірочки, консервовану кукурудзу з соком (горошок). Додати трохи маринаду від огірків, зелень. Можна з маслинами і соком від маслин.

Категорія: Мои файлы | Додав: Batan
Переглядів: 2057 | Завантажень: 0 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
УвагаГОЛОВНЕ МЕНЮ:
Наше опитування
Ваш відгук про сайт

Всього відповідей: 244
Діє з 16.06.2009

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2017 | Конструктор сайтів - uCoz