Православ’я на хмельниччині.Особистий сайт.

| Реєстрація | Вхід
П`ятниця, 26.04.2024, 10:22
Вітаю Вас Гість | RSS
Слава Ісусу Христу
Календар
Пошук
Головна » 2014 » Квітень » 25 » Археологів УПЦ(МП) під-час офіційних розкопок в Криму обстріляли.
Археологів УПЦ(МП) під-час офіційних розкопок в Криму обстріляли.
21:19

   Правоохоронці шукають нападників, а археологи мають намір продовжувати роботи незважаючи ні на що. Вчені побоюються, що через припинення фінансування археологічні дослідження в Криму можуть взагалі припинитися.
   «Зігнали нас з розкопок,- написав на сторінці у фейсбуці археолог, керівник Центру православної археології при Таврійській духовній семінарії УПЦ(МП) Сергій Черниш.

   -Ситуація дуже нагадує лихі дев'яності, візит бандита Поданєва з автоматами на Мангуп та інше, тільки гірше».
   Археологи працювали в Балаклавському районі Севастополя, на мисі Фіолент. Там стався зсув грунту,і відкрилися стародавні шари,в яких опинився доіконоборчі храм- споруда кінця VIII- початку IX століття. На розкопках були співробітники заповідника «Херсонес Таврійський», а також студенти Таврійської духовної семінарії Кримської єпархії УПЦ(МП). Вони вже знайшли мармурові архітектурні деталі, лаву для духовенства,амфори.
   Напад на експедицію відбулося в кінці минулого тижня . «Там обрив 20 метрів заввишки , вниз до моря йдуть круті тераси. Був день , близько двох годин. Раптово зверху почулися постріли.
  На верхньому плато ми побачили двох людей,які цілилися в нас,але стріляли,звичайно,поверх наших голів,не в нас»,- розповіла керівник експедиції завідуюча відділом середньовічної історії музею-заповідника «Херсонес Таврійський»Тетяна Яшаєва.
  За її словами,стріляли демонстративно,бажаючи налякати. На думку Сергія Черниша,в руках у чоловіків була зброя,схожа на мисливський карабін «Сайга».Стріляли вони у бік моря, а гільзи падали вниз на людей. Нападники кричали, використовуючи нецензурні слова,вимагали,щоб археологи припинили розкопки і йшли звідси.

Переглядів: 354 | Додав: Batan | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
УвагаГОЛОВНЕ МЕНЮ:
Наше опитування
Ваш відгук про сайт

Всього відповідей: 260
Діє з 16.06.2009

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz