Православ’я на хмельниччині.Особистий сайт.

| Реєстрація | Вхід
П`ятниця, 29.03.2024, 09:02
Вітаю Вас Гість | RSS
Слава Ісусу Христу
Календар
Пошук
Головна » 2014 » Квітень » 2 » Архиєпископ Житомирський Никодим(УПЦ) освятив пам'ятник українським націоналістам в м.Житомирі.
Архиєпископ Житомирський Никодим(УПЦ) освятив пам'ятник українським націоналістам в м.Житомирі.
19:24

       

  Житомирська "Свобода" провела урочисте відкриття пам'ятного знака борцям за волю України Миколі Сціборському та Омеляну Сенику, що розташований на території Свято-Преображенського кафедрального собору. Це перший монумент українським націоналістам на території обласного центру на подвір'ї храму УПЦ(МП).

  До церемонії долучилися народні депутати України від ВО "Свобода" Ігор Мірошниченко та Олександр Мирний, представники міського та обласного осередків "Свободи",науковці, краєзнавці, священнослужителі, журналісти, національно свідома молодь.

  Захід розпочався хвилиною мовчання на знак пам'яти про героїв Небесної сотні та Революції гідности. Після цього Архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим освятив пам'ятний знак Миколі Сціборському та Олемяну Сенику й провів богослужіння у пам'ять про полеглих поборників української незалежности.

  "Сьогодні на житомирській землі нова влада разом з українською громадою вшановують справжніх українських героїв. Вони були молодими людьми, коли загинули за волю України. Ми повинні пам'ятати, що житомирська земля багата справжніми патріотами, серед яких чільне місце належить Миколі Сціборському та Омелянові Сенику. Їхні долі, їхній життєвий шлях надихають нас на боротьбу. Зараз перед Україною стоять непрості виклики, дуже схожі на ті, які були перед цими героями. Сьогодні проти нашої держави розв'язано військову агресію. Україна стоїть перед межею – бути чи не бути. Але сьогодні як ніколи консолідована українська нація: усі ми, українці, відкинувши непорозуміння, об'єдналися, щоби зупинити ворога і будувати Україну", – зазначив голова Житомирської обласної державної адміністрації, очільник Житомирської обласної організації ВО "Свобода" Сидір Кізін під час відкриття пам'ятного знака.

  Ігор Мірошниченко наголосив: "У такий спосіб у Житомирі відбувається символічний акт єднання української нації у вірі в Бога та єдності країни. Нині Україна пишається своїми національними героями, що полягли за державну незалежність і понад століття тому, і зовсім нещодавно".

  "Відкриття пам'ятного хреста є символічним, адже саме 28 березня 116 років тому народився ідеолог українського націоналізму, автор ґрунтовної державотворчої доктрини "Націократія", наш земляк Микола Сціборський. Власне, він і помер у Житомирі: 30 серпня 1942 року разом зі своїм побратимом Омеляном Сеником він загинув від куль диверсанта. Обох героїв було поховано у дворі Свято-Преображенського собору", – зазначив очільник Житомирської міської організації ВО "Свобода" Віктор Брокарєв. Він також назвав імена усіх, хто долучився до встановлення пам'ятного знака.

Переглядів: 343 | Додав: Batan | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
УвагаГОЛОВНЕ МЕНЮ:
Наше опитування
Ваш відгук про сайт

Всього відповідей: 260
Діє з 16.06.2009

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz