Православ’я на хмельниччині.Особистий сайт.

| Реєстрація | Вхід
Субота, 27.04.2024, 07:40
Вітаю Вас Гість | RSS
Слава Ісусу Христу
Календар
Пошук
Головна » 2014 » Березень » 6 » Думка священника УПЦ о.Олександра Акулова про окупацію Росією України та про учасників Євромайданів.
Думка священника УПЦ о.Олександра Акулова про окупацію Росією України та про учасників Євромайданів.
01:10
  Мені важко говорити про економіку і політику , але я точно знаю , що духовне життя православної людини не може зупинятися ні на мить. Наше молитовне правило повинно посилитися , в тому числі і за Україну .
  Ми молилися за всіх, хто був втягнутий у внутрішній конфлікт політичних інтересів на Майданах,і не знали,чим закінчиться це складне протистояння. Але Промислом Божим, на чолі нашої країни стали саме ці люди. Ми повинні виконувати Волю Божу і тому просто зобов'язані припинити суперечки в православному середовищі в питанні про те, хто правий або винуватий, і зробити все, щоб в Україні настав мир.
  Ось тепер російські війська перебувають на території Криму ... Я глибоко переконаний, що це злочинний крок керівництва Росії, і таку думку поділяють багато священиків . Для таких дій немає жодних законних підстав. Крім того , все, що відбувається в Криму ми сприймаємо як спробу збройного захоплення великої частини української території. Ми не згодні з тим, що робиться з російського боку.
  Найтрагічніше, що нас вже зараз запитують матері, як бути їх синам: вони зобов'язані захищати свою батьківщину від будь-якого агресора. Але як вони будуть воювати проти російських солдатів, стріляти в православних братів?! Ми посилено молимося, щоб цього не сталося, але і забороняти військовозобов'язаним молодим людям не йти на мобілізацію теж не можемо. Просто не маємо права, як громадяни України .
  Якщо священик не повинен був стояти на трибуні Майдану і закликати до повалення влади, про нарозумлення якої молилися, як молимося сьогодні і за нинішню владу, то перед обличчям військової загрози ми просто зобов'язані об'єднатися і зробити все від залежне від нас , щоб не допустити братовбивчої війни , щоб православні люди не стріляли один в одного з-за чиїхось політичних амбіцій.
  Сьогодні кожне слово має значення, тим більше молитва кожної людини - і в Росії, і в Україні. Дякую і висловлюю подяку Місцеблюстителю Київської митрополичої кафедри митрополиту Чернівецькому і Буковинському Онуфрію за направлене ним звернення до Президента Російської Федерації В. В. Путін, Патріарху Московському і всієї Русі Кирилу - з проханням зупинити військові дії на території незалежної України .
  Давайте кожен на своєму місці - хто чим може - потрудимося , щоб запобігти війні .
Страшно, що всі ці події відбуваються на початку Великого посту - часу покаяння і посиленої молитви один за одного. Саме в ці дні проявляється наша православна свідомість, любов до Бога і людей . Будемо ж молитися про дотримання миру між нашими народами і про те, щоб Господь нарозумив керівників Росії прийняти мирне вирішення заради життя наших громадян.
Переглядів: 334 | Додав: Batan | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
УвагаГОЛОВНЕ МЕНЮ:
Наше опитування
Ваш відгук про сайт

Всього відповідей: 260
Діє з 16.06.2009

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz