Православ’я на хмельниччині.Особистий сайт.

| Реєстрація | Вхід
Четвер, 25.04.2024, 15:48
Вітаю Вас Гість | RSS
Слава Ісусу Христу
Календар
Пошук
Головна » 2014 » Квітень » 24 » Обережно!Священник РПЦ є сектантом,а тому всі його проповіді-тренінги є не церковно-християнськими! Офіційне попередження.
Обережно!Священник РПЦ є сектантом,а тому всі його проповіді-тренінги є не церковно-християнськими! Офіційне попередження.
10:58

  Останнім часом у Всеукраїнський апологетичний Центр ім. свт. Івана Золотоуста все частіше почали звертатися люди з проханням роз'яснити діяльність ігумена Євменія.Нас запитують, що це за «християнська медитація» така, якої він навчає за чималі гроші?

   
                        ***
  Підвищена увага до цього феномена виникло у зв'язку з тим, що гастролювати з такими практиками ігумен Євменій містами України став все частіше. Наших співробітників, як правило, не здивувати плакатами з обіцянками просвітління, самовдосконалення або розкриттям гармонії Всесвіту, але от побачити афішу з православним ченцем замість гуру, який обіцяє вищеперелічене... Це навіть нас збентежило. На подібні виверти традиційно пускаються різного роду окультисти, а не клірики Православної Церкви (нехай і заштатні).


Хто ж цей дивний ігумен з плакатів про просвітління ?

 Ігумен Євменій (Перістий) народився в 1969 р. в Донецькій області України, прийняв чернецтво в Києво -Печерській Лаврі в 1989 р., а з 1992 по 2006 рр.. був настоятелем Макарьєво-Решемського чоловічого монастиря Івановської єпархії Російська Федерація). Свою бурхливу діяльність він починає в Москві, куди й переїжджає. Тут він стає відомим як публіцист і організатор "прогресивних" семінарів під назвою «Альфа-курс».



Проте вже в 2008 р.указом №2/3 від 6 лютого як голова Місіонерського відділу РПЦ архієпископом Бєлгородським Іоаном (Поповим) він відсторонюється від місіонерської діяльності, звільняється від посади клірика Нікольського храму Патріаршого подвір'я у Отрадному м.Москви і відправляється за штат.
За що відправили за штат ігумена Євменія?

  Згідно із заявою прес-служби Синодального місіонерського відділу РПЦ, книги Євмінова «Притчі православного місіонера» виходять без благословення священноначалія, а текст їх містить "сумнівні приклади та порівняння, які вносять збентеження в розум і серця новоначальних і не можуть служити головному призначенню місіонерства- поширенню православної віри». У зв'язку з чим рекомендовано утриматися від використання цих текстів у місіонерській роботі.

  З критикою його «Альфа-курсу» виступили відомі православні місіонери, сектознавці і священики. Спроба створити хвилю, по суті харизматичного оновлення в православній обгортці, здобула йому недобру славу. Цей рух був розцінений фахівцями як лжевчення і внутрішньоцерковне сектанство.

   Як заштатний клірик став східним гуру?

  Однак ніхто не думав, що Євменій настільки сильно зануриться в індуїстську містику та східні практики. Все почалося з того, що громадськості стали доступні, опубліковані горе-місіонером фотографії подорожей, на яких він позує, обіймаючи різні ідоли, красується на тлі індуїстських храмів в компанії з різними гуру. Пізніше з'являються фотографії, на яких він вже з Тілаком (червона крапка), намальованої на чолі, або ж в позі лотоса в накидці для медитації.

  І ось сьогодні його можна побачити на кольорових плакатах у багатьох містах України. Ігумент Євменій пропонує українцям зануритися в «християнську медитацію».
   І що ж конкретно проповідує «гуру» Євменій на своїх семінарах-тренінгах ?

  Під час однієї з ознайомлювальних зустрічей, на якій був присутній наш співробітник, Євменій пояснював, що будь-яка релігія-це кайдани для людини, з яких треба вибратися. Порівнював релігію з відкритими дверима, біля якої зібралися тисячі, але через які не входять (чомусь). Але,як ви розумієте, так він натякав, що є людина, яка вирвалася з пут, пройшовши крізь двері і тепер знає, як через них проскочити й іншим...

  А ще він знає, як простими методами йоги гармонізувати внутрішній світ, налагодити взаємини з людьми і знайти упевненість в собі. Одним словом, уроки індійських гуру для Євмінова не пройшли марно. Навіть для ряду езотериків і йогів він став дивиною. Коли ще монах у рясі і з хрестом поширював окультне марення, а замість Євангелія цитувати Веду?

  Вся справа в ціні, або скільки коштує«нове вчення»?

  Тільки ось така «унікальність» дорогого коштує.    Найголовніші таємниці на безкоштовному занятті не відкривають, їх можна дізнатися заплативши 2000 грн. Але ця новина навіть у йогів викликала підозру, ну а ми й того менше планували спонсорувати ці сумнівні тренінги...
Кілька «яскравих думок» з виступів «вчителя».

  Пропонуємо розшифровку деяких крилатих висловів Євменія з його виступів в неоіндуїстській громаді «Дівья Лока», що розташована в Нижньому Новгороді(Росія), а відома ще й тим, що була у зв'язках з Аум Сінрікьо.

   «Я із задоволенням заходжу в англіканський храм або в аудиторію, де проходять дзен-медитації. І я слухаю серцем, збагачуюся і наповнююся. І коли серцем хвиля прийнята, тоді я розумію писання цієї традиції. А як серцем? Коли я полюблю той стан і тих людей, які є носіями, я тоді розумію ті формати, ті теорії й ті практики».

«Мої догматичні переконання говорять, що в цей Божественне вимір тільки один шлях по імені Христос! І це догматичні істини, в яких я переконаний, і мене переконали, і так далі. Коли я бачу, наприклад, вас (йогів). Я по серцю чую той же резонанс і той же самий смак. Я за текстами, які зустрічаю, бачу ті ж резонансні відповіді, які відомі мені з Святого Письма. І тут переді мною, як перед християнином, стоїть питання, чи то повернутися у своє догматичне, чи то довіритися новизні зустрічі, яке по резонансу мене з вами ріднить. Я вибираю шлях серця!"...
До чого може привести таке « місіонерство»?

 Можна по-різному намагатися пояснити "молитви" цієї людини з єретиками, камлання з іновірцями і різного роду окультистами. Деякі намагаються виправдати такі дії, називаючи їх, хоч і своєрідним, але місіонерством. Нібито так Євменій намагається познайомити з Православ'ям далеких від християнства людей, але виглядає все воно навпаки.

  Заштатний ігумен в рясі утверджує в єресях і присутніх на його лекціях. І після подібного «місіонерства» вже практично неможливо буде пояснити людині, далекій від істинного вчення Церкви, що подібні практики ніяк не можуть співвідноситися з Православ'ям. І куди сумніше і трагічніше, якщо незміцнілий у вірі православний християнин, довірившись авторитету і порад Євменія, почне вдаватися до таких окультно-езотеричних експериментів. «Горе світові від спокус, бо мусять спокуси прийти; але горе тому чоловікові , через якого спокуса приходить»(Мф. 18:7 ). Адже будь-яке нововведення, яке не має твердих коренів в Переданні Церкви є чужим, і не повинно прийматися нами.
Особливу стурбованість викликають його семінари-тренінги.

  Євменій, використовуючи тілесно-орієнтовану психотерапію, просочує свої практики смертельною отрутою окультизму і підносить все це, як вчення Православної Церкви. Подібні напрацювання,взяті з окультних практик, можуть негативно впливати на психіку і тіло людини, і вже тим більше категорично неприйнятно пов'язувати це з християнством.
Шлях із ченців у гуруїзм лежить через...

   Отже, що могло штовхнути ігумена на те, щоб залишити християнську аскезу, богослів'я і відправитися на духовні пошуки в окультно-містичні практики?

  Люди, які особисто знають Євменія, пояснюють це тим, що свого часу його сильно образили, недооцінивши талант і місіонерські прагнення. Але, схоже, це не вся правда, причина є десь глибше.

   Існує ряд схожих прикладів зародження сектантських тенденцій в різних релігіях. Лідерам таких рухів властиво постійно пристосовуватися до мінливих запитів суспільства. Як правило, послідовники таких внутрішньоцерковних течій перестають бачити затребуваність існуючого віровчення в навколишній реальності, тому починають пошук нових «живих» форм релігійних переживань і інтерпретацій. Спочатку ці нові форми вони намагаються знайти в рамках віровчення і практики своєї Церкви. Якщо шукане не буде ними виявлено, то вони можуть взяти на себе ініціативу по зміні традиції, починаючи тим самим процес розвитку сектантських тенденцій.

  Цілком ймовірно, що адекватність сприйняття Євменій втратив зі спробою ввести в Православ'я таке небезпечне повчання,як «Альфа-курс».

  Все інше його перевтілення в гуру, схоже, обумовлено необхідністю пристосуватися до нової реальності і знайти в ній свою нішу. І треба зізнатис , він її знайшов.
Окультист в чернечому вбранні- езотерики в захваті!

   Нехристиянські практики гуру пропонує у православному вбранні і з наперсним хрестом на грудях. Тільки подумайте: монах, який володіє окультними знаннями! Ось та новизна, яку багато окультисти чекали і на яку посилалися, коли говорили, що «ченці ховають таємні знання в монастирях і не розповідають про них простим людям».

   І можна очікувати, що як тільки вичерпається тема «християнських медитацій»і«православної йоги», піде нова хвиля перевтілення ігумена в руслі «православного вудізму»або« православного танцю Дервішів».

***

   Дуже сумно усвідомлювати, що ігумен Євменій сам крокує до смерті, і іншим служить спокусою. У зв'язку з чим особливо актуально в наш час бути напоготові- зберігати свій розум від всякого роду псевдовчень або «релігійного вінегрету», який час від часу готують незміцнілим умам подібні умільці.

  Важливо є чітко розуміти, що абсолютно неприйнятно і небезпечно привносити в річку церковного вчення чужі духу Православ'ю нововведення, що грунтуються в окультизмі, в східних релігіях, а часом носять відверто демонічний характер.


  Р.S. (!) Місіонерський відділ РПЦ вже зробив офіційну заяву про відсутність зв'язків з колишнім священиком Бєлгородської єпархії ігуменом Євменієм (Перістим) http://apologet.in.ua/apologetika/psevdopravoslavnye-sekty/igumen-evmenijj-peristyjj/1128-missionerskijj-otdel-rpts-sdelal-ofitsialnoe-zayavlenie-ob-otsutstvii-svyazejj-s-byvshim-svyashhennikom-belgorodskojj-eparchii-igumenom-evmeniem-peristym.html

Джерело:   http://orthodoxy.org.ua/data/vnimanie-eres-monah-uchit-okkultizmu-ezoteriki-v-vostorge.html

Переглядів: 423 | Додав: Batan | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
УвагаГОЛОВНЕ МЕНЮ:
Наше опитування
Ваш відгук про сайт

Всього відповідей: 260
Діє з 16.06.2009

Онлайн всього: 4
Гостей: 4
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz