Православ’я на хмельниччині.Особистий сайт.

| Реєстрація | Вхід
П`ятниця, 19.04.2024, 03:33
Вітаю Вас Гість | RSS
Слава Ісусу Христу
Календар
«  Серпень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Пошук
Головна » 2015 » Серпень » 27 » Президенти України Л.Кравчук і В.Ющенко відвідали Вселенського Константинопольського Патріарха Варфоломія І.
Президенти України Л.Кравчук і В.Ющенко відвідали Вселенського Константинопольського Патріарха Варфоломія І.
20:34

  СТАМБУЛ. 17 серпня 2015 колишні президенти України Леонід Кравчук і Віктор Ющенко, прибувши за своєю ініціативою в Стамбул, нанесли візит в Константинопольську Патріархію. Їх супроводжували генеральний консул України в Стамбулі В. Боднар, консули В. Якименко та Ю. Гриневецький, заступник консула і перекладач О. Кучма, брат В. Ющенка Петро Ющенко, керівник служби безпеки Г. Конопольський і помічник Л. Кравчука О. Сибірцева.
  Українська делегація була з почестями зустрінута біля центрального входу в Патріархію митрополитом Калліпольським і Мадітським Стефаном, який є протосинкелом та кліриками Константинопольської Патріархії, повідомило інформаційне агентство «Ромфея».
  Константинопольський Патріарх Варфоломій прийняв колишніх президентів у своєму кабінеті, де «в теплій обстановці» пройшла двогодинна розмова, в якій були порушені теми сучасної політичної ситуації на Україні і церковної кризи в країні.
  Під час бесіди були присутні митрополит Таллінський і всієї Естонії Стефан, митрополит Гальський Еммануїл і архімандрит Варфоломій (Самарас), архіграмматевс Священного Синоду Константинопольської Православної Церкви.
  Гості «висловили щире почуття радості і розчулення в зв'язку з присутністю при дворі Першопрестольної Церкви, а також свою повагу і відданість їй». Вони поінформували Патріарха Варфоломія про події в країні, заявивши, що «бачать  посередництво Матері-Церкви у сприянні  Його Всесвятістю в міжнародному визнанні для канонічного вирішення глибокого церковного розколу в Украіні та неоціненний внесок Вселенського патріарха у відновлення національної цілісності благочестивого українського народу».
  Предстоятель Константинопольської Церкви у відповідь нагадав про свій візит на Україну в липні 2008 р, коли він взяв участь у проведеному разом із Предстоятелями інших Помісних Церков святкуванні 1020-я хрещення Русі. Патріарх Варфоломій запевнив Кравчука і Ющенка, що «в рамках своєї координаторскої відповідальності за справи Православ'я є молитовна підтримка Матері-Церкви за мир у всьому світі та за примирення на Україні й залишається полум'яною і постійною,- як він нещодавно заявив у своїй промові під час паломництва в монастир Пресвятої Богородиці Зуміла ».
  Українські гості взяли участь у Патріаршій трапезі, на якій послідував обмін подарунками і фотографування на пам'ять.  Перед тим, як покинути Патріархію, колишні президенти з супроводжуючими особами відвідали Патріарший собор св. великомученика Георгія Побідоносця,про історію та святині якого їм розповів великий синкелл Амвросій.

Переглядів: 342 | Додав: Batan | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
УвагаГОЛОВНЕ МЕНЮ:
Наше опитування
Ваш відгук про сайт

Всього відповідей: 260
Діє з 16.06.2009

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz