Православ’я на хмельниччині.Особистий сайт.

| Реєстрація | Вхід
П`ятниця, 26.04.2024, 02:09
Вітаю Вас Гість | RSS
Слава Ісусу Христу
Календар
Пошук
Головна » 2014 » Березень » 9 » Рішення Зібрання Предстоятелів Помісних Православних Церков.
Рішення Зібрання Предстоятелів Помісних Православних Церков.
17:39
                  
В першу неділю Великого посту,Неділю Торжества Православ'я,Предстоятелі Помісних Православних Церков, які зібралися в Стамбулі для вирішення питань по скликанню та проведенню Всеправославного Собору,звершили Божественну Літургію в Кафедральному Соборі в ім'я святого великомученика Георгія Побідоносця на Фанарі - резиденції Константинопольського Патріарха.
  Служіння утрені, яка передувала Літургії, очолив Святіший Патріарх Сербський Іриней.
  Божественну літургію звершили Святіший Патріарх Константинопольський Варфоломій, Блаженніший Папа і Патріарх Олександрійський і всієї Африки Феодор IІ, Блаженніший Патріарх Святого Града Єрусалима і всієї Палестини Феофіл III, Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил, Святіший і Блаженніший Католикос -Патріарх всієї Грузії Ілія II, Святіший Патріарх Сербський Іриней, Блаженніший Патріарх Румунський Даниїл, Святіший Патріарх Болгарський Неофіт, Блаженніший Архієпископ Нової Юстиніани і всього Кіпру Хризостом II, Блаженніший Архієпископ Афінський і всієї Еллади Ієронім, Блаженніший Архієпископ Тіранський і всієї Албанії Анастасій, Блаженніший Митрополит Варшавський і всієї Польщі Сава.
  У храмі молилися ієрархи Помісних Православних Церков , священнослужителі, численні віруючі. У числі тих, хто молився за богослужінням був і цар болгар Симеон II.
  Під-час богослужіння звучали молитви на мовах: грецькій, церковнослов'янській, грузинській, сербській, арабській, румунській та албанській.
   Після читання Євангелія з кафедри було оголошено Послання зібрання Предстоятелів Помісних Православних Церков.
  Рішення від 6-9 березня 2014. Це Послання підписане Святійшим Патріархом Константинопольським Варфоломієм, Блаженнійшим Папою і Патріархом Олександрійським і всієї Африки Феодором II, Блаженнійшим Патріархом Святого Града Єрусалима і всієї Палестини Феофілом III, Святійшим Патріархом Московським і всієї Русі Кирилом, Святійшим і Блаженнійшим Католикосом- Патріархом всієї Грузії Ілією II, Святійшим Патріархом Сербським Іринеєм, Блаженнійшим Патріархом Румунським Даниїлом, Святійшим Патріархом Болгарським Неофітом, Блаженнійшим Архієпископом Нової Юстиніани і всього Кіпру Хризостомом II, Блаженнійшим Архієпископом Афінським і всієї Еллади Ієронімом, Блаженнійшим архієпископ Тірани і всієї Албанії Анастасієм, Блаженнійшим Митрополитом Варшавським і всієї Польщі Савою.
  Учасники зборів прийняли рішення з низки питань , пов'язаних з майбутнім скликанням Святого і Великого Собору Православної Церкви.
 Був затверджений принцип консенсусу при прийнятті всіх рішень як під час Собору, так і на різних етапах його підготовки.
  Головувати на Всеправославному Соборі буде Вселенський Патріарх, побратими Предстоятелі Православних Автокефальних Церков сидітимуть праворуч і ліворуч від нього. Кожну Автокефальну Церкву на Соборі представлятиме Предстоятель і не більше як двадцять чотири архієреї, а Церкви, число архієреїв яких складає менше двадцяти чотирьох, - Предстоятелі та всі архієреї. Кожна Автокефальна Церква володіє одним голосом. 
 Учасники зібрання Предстоятелів і представників Помісних Православних Церков ухвалили рішення про створення спеціальної Міжправославної Комісії у складі одного архієрея і одного радника від кожної Автокефальної Церкви. Комісія розпочне свою роботу у вересні 2014 року і закінчить до Святої Пасхи 2015 року. У її завдання входять перегляд ряду підготовлених в ході передсоборного процесу документів, а також редагування, де це необхідно, текстів вже прийнятих документів, що стосуються таких тем порядку денного Святого і Великого Собору, як « Календарний питання », «Перешкоди до шлюбу », «Значення поста і його дотримання сьогодні ».
  У першій половині 2015 вирішено скликати Передсоборну Всеправославна Нараду для того, щоб поряд з усіма іншими переглянутими документами прийняти документ « Автономія в Православній Церкві та порядок її проголошення », проект якого був написаний Міжправославною Підготовчою Комісією в грудні 2009 року.
 Ще дві теми, що обговорювалися під час підготовчого етапу, - «Автокефалія в Православній Церкві та порядок її проголошення » і « Диптих » - підлягають подальшому обговоренню в рамках Підготовчої Комісії. У разі досягнення консенсусу щодо цих двох тим вони також будуть запропоновані на розгляд Всеправославної передсоборної наради 2015 року, а потім - Всеправославного Собору.
 Святий і Великий Собор Православної Церкви буде скликаний Вселенським Патріархом в Константинополі в 2016 році, якщо не перешкодять тому непередбачені обставини.
  Крім того, за підсумками зборів Предстоятелі Православних Помісних винесли рішення про зміну географічних кордонів заснованих в Північній і Південній Америці єпископських зібрань: у Канаді повинно бути засновано окреме зібрання, а інші країни, крім Сполучених Штатів Америки, будуть включені в збори Південної Америки. Таким чином , на континенті будуть діяти три єпископських зібрання: Канади , Сполучених Штатів Америки , Латинської Америки.
 По завершенні Божественної Літургії у Георгіївському кафедральному соборі на Фанарі була здійснена літія по всім покійним Предстоятелях Церков,та за всіх,хто боровся за Святе Православ'я .
Переглядів: 439 | Додав: Batan | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
УвагаГОЛОВНЕ МЕНЮ:
Наше опитування
Ваш відгук про сайт

Всього відповідей: 260
Діє з 16.06.2009

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz