Росіяни будуть їсти верблюже м'ясо. А далі?? - 13 Листопада 2014 - православні козаки
Православ’я на хмельниччині.Особистий сайт.

| Реєстрація | Вхід
Середа, 07.12.2016, 19:31
Вітаю Вас Гість | RSS
Слава Ісусу Христу
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Пошук
Головна » 2014 » Листопад » 13 » Росіяни будуть їсти верблюже м'ясо. А далі??
Росіяни будуть їсти верблюже м'ясо. А далі??
12:05

  На тлі російських продовольчих антисанкцій російські виробники шукають нові способи категорійного імпортозаміщення, зокрема дослідники з Астраханського державного технічного університету (АГТУ) планують разом з фермерами випускати заморожені напівфабрикати з верблюжатини. Про це пише російська газета "Известия".

  "Верблюжатина- м'ясо на любителя, воно жорстке,а заради копчених горбів, які користуються великим попитом, ніхто тварин розводити не буде. Значить,м'ясо потребує первинної обробки. Ми знайшли спосіб, коли при обробці верблюжого м'яса виходять м'які м'ясні вироби. Один патент ми вже подали, ще два подамо в лютому",- говорить один з авторів дослідження, професор АГТУ Наталя Долганова.

  В Астраханській області утримується 70% російського поголів'я верблюдів- 5 тисяч голів. В основному це верблюди калмицької породи (95%), а також невелика кількість тварин монгольської і казахської порід. В регіоні налічується п'ять великих господарств з розведення верблюдів. "У місті працюють дві наші м'ясні лавки з продажу верблюжатини, на сільгоспринку кожні вихідні ми продаємо до 300 кг м'яса. Це свідчення того, що люди вже почали розпізнавати смак і ціну м'яса верблюда (120-160 рублів за кіло)",- каже заступник директора «Аксарайськая» Бібігуль Жумагулова. "Ми плануємо робити верблюжу ковбасу і сподіваємося, що АГТУ допоможе нам отримати сертифікат. При цьому нам не можна зменшувати поголів'я, за нього ми отримуємо субсидії від держави. Цього року це 8 млн рублів. А верблюди, на відміну від інших сільськогосподарських тварин, розмножуються довго. Якщо корови чи вівці щорічно приносять плід, то верблюди один раз в два роки", - пояснює Жумагулова.

  Під російські серпневі антисанкції потрапила, наприклад, елітна мармурова яловичина з Австралії. В цілому, за прогнозами Національної м'ясної асоціації, імпорт в Росію в 2014 році складе 1,4 млн тонн, що на 42% менше показників минулого року, а це 2,4 млн т, з них близько 500 тис. тонн становив імпорт свинини і яловичини з країн Європи та США (більшість країн ЄС, а також США і Австралія ввели санкції проти Росії, Росія, в свою чергу, обмежила імпорт продовольства з цих країн).

  За даними АГТУ, 30% опитаних жителів Астрахані і гостей міста вже хоча б раз пробували м'ясо верблюда, а ще 55% - хотіли б це зробити. 58% респондентів оцінили якість м'яса верблюда як середнє, 33% - як високий і лише 9% - як низький. Печеня з верблюжатіни вибрали 20%, котлети - 19%, тушковані і запечені страви - 17%, страви з рубленого м'яса - 11%, супи - 7%.
  Читайте більше тут: http://expres.ua/world/2014/11/13/119034-gryzy-verblyuda-sankciyi-rosiyan-goduvatymut-myasom-gorbatyh-tvaryn

Переглядів: 90 | Додав: Batan | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
УвагаГОЛОВНЕ МЕНЮ:
Наше опитування
Ваш відгук про сайт

Всього відповідей: 242
Діє з 16.06.2009

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2016 | Конструктор сайтів - uCoz