Православ’я на хмельниччині.Особистий сайт.

| Реєстрація | Вхід
Субота, 20.04.2024, 16:16
Вітаю Вас Гість | RSS
Слава Ісусу Христу
Календар
Пошук
Головна » 2014 » Березень » 26 » РПЦ може стати причиною війни між Росією та США.
РПЦ може стати причиною війни між Росією та США.
15:05

Н  еобхідно повернути Російської православної церкви острів "Єловий"(Spruse Island) біля берегів Аляски,правами на який РПЦ володіє(!!!), згідно з договором про продаж території Російської Америки Сполученим Штатам Америки,- вважає мер Якутська Айсен Николаєв . Він надіслав листи президенту Росії Володимиру Путіну, спікерам Ради Федерації і Держдуми Валентині Матвієнко та Сергію Наришкіну, а також главі МЗС Сергію Лаврову з проханням політичними і дипломатичними засобами сприяти поверненню острова РПЦ.
  Документи, що начебто доводять право РПЦ на невеликий острівець біля узбережжя Аляски, були виявлені якутською науковою експедицією в архіві що емігрував з Росії після революції 1917-го бібліографа Михайла Винокурова міста Джуно (штат Аляска). Серед зібраних Винокуровим документів дослідники виявили датоване 1868 роком свідоцтво комісара російського уряду з відступлення північноамериканських територій Російської імперії США капітана другого рангу Олексія Пещурова про те, що острів "Єловий" (Новий Валаам), на якому жив, проповідував і похований преподобний Герман Аляскинський, передається у вічне користування Російській Православної Церкві. Саме Олексій Пещуров в жовтні 1867 підписав протокол про передачу Аляски і Алеутських островів Сполученим Штатам.
  «Острів ні продажу, ні оренді не підлягає, це святий острів, належить Російській Православній Церкві»,- йдеться в документі. Свідоцтво Пещурова було знайдено ще в 2008 році, проте офіційна влада Якутії звернули на них увагу тільки тепер .
  Перший заступник голови комітету ГД з міжнародних справ Світлана Журова («Єдина Росія») впевнена, що ставитися до подібних ініціатив треба з максимальною обережністю.
  - Не бачачи документа, дуже складно сказати, чи є там предмет для обговорення чи ні. З цим повинен буде розбиратися МЗС. Але в будь-якому випадку головне- не відкривати ящик Пандори. Якщо зараз всі почнуть ділити кожен острівець , який був неправильно оформлений, світ зануриться в хаос,- вважає парламентарій.
  23 березня в ефірі BBC постпред Росії при ЄС Володимир Чижов відреагував на виражені американським сенатором Джоном Маккейном побоювання, що наступною метою російської експансії може стати Молдова і Придністров'я,запропонувавши йому стежити за Аляскою.

  Голова синодального відділу РПЦ із взаємодії з суспільством протоієрей Всеволод Чаплін вважає, що поки найголовніше - досконало вивчити знайдені документи .
- Треба подивитися, про які документи йдеться. Наскільки вони можуть бути сьогодні визнані владою Сполучених Штатів,- говорить він.
Однак він звернув увагу на те, що парафії РПЦ на територіях Російської Америки, що відійшли до США, стали тепер частиною автокефальної Православної церкви в Америці, хоча згідно з договором, мали залишитися в структурі РПЦ.
  Аляска і Алеутські острови були продані Російською імперією Сполученим Штатам Америки в 1867 році за $ 7,2 млн золотом. Острів "Єловий" площею 44 кв. км входить до складу Кадьякського архіпелагу. На ньому похований святий Російської Православної Церкви преподобний Герман Аляскинський, один з перших православних проповідників в Америці.


 

Переглядів: 363 | Додав: Batan | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
УвагаГОЛОВНЕ МЕНЮ:
Наше опитування
Ваш відгук про сайт

Всього відповідей: 260
Діє з 16.06.2009

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz