Православ’я на хмельниччині.Особистий сайт.

| Реєстрація | Вхід
Четвер, 25.04.2024, 11:20
Вітаю Вас Гість | RSS
Слава Ісусу Христу
Календар
Пошук
Головна » 2014 » Квітень » 29 » Священний Кінот Афону висловив обурення діями РПЦ та особисто Президента РФ В.Путіна.
Священний Кінот Афону висловив обурення діями РПЦ та особисто Президента РФ В.Путіна.
10:27

  

  Губернатор Афону направив до Кіноту моніторинг публікацій в російських ЗМІ, присвячених ювілею 1000-річчя російського монашества на Афоні,і побажав розібратися з такими ініціативами російської сторони. У відповідь Кінот провів збори всіх 20 монастирів Афону, на якому представники грецьких монастирів досить негативно висловилися про підготовку Росією зазначеного ювілею. Причиною цього є факт,що Російський монастир не оповістив Кінот про програму майбутнього святкування.
  Особливо негативно були налаштовані представники тих грецьких монастирів, які мають давні непорозуміння з російськими афонськими ченцями з приводу колишніх російських скитів,келій і територій на Святій Горі.
Разом з тим учасники підготовки російського ювілею стверджують, що про цей захід був повідомлений Патріарх Вселенський Варфоломій під час його візиту на Афон у жовтні 2013 року, але програма святкування не була представлена ​​Кіноту тому, що вона ще й на сьогодні не складена.
  Цікаво, що цього року Греція головує в Раді Євросоюзу.
  Ініціатива святкування в 2016 р. ювілею 1000-річчя російської присутності на Афоні належить Російській Православній Церкві,а більше Президенту та Уряду Росії. Президентом РФ В. Путіним було видано Розпорядження від 16 жовтня 2012 N 468-рп «Про створення робочої групи при Президентові Російської Федерації з підготовки до святкування 1000-річчя присутності росіян на Святій горі Афон».(?!!)  Відповідно до нього в Росії і на Афоні на 2016 р. запланована серія заходів, спрямованих на відродження 1000-річного духовно-культурної спадщини руського чернецтва на Святій Горі і Руського Афонського Свято-Пантелеймонівського монастиря.

Переглядів: 480 | Додав: Batan | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
УвагаГОЛОВНЕ МЕНЮ:
Наше опитування
Ваш відгук про сайт

Всього відповідей: 260
Діє з 16.06.2009

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz