Православ’я на хмельниччині.Особистий сайт.

| Реєстрація | Вхід
Субота, 20.04.2024, 08:58
Вітаю Вас Гість | RSS
Слава Ісусу Христу
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Пошук
Головна » 2014 » Лютий » 9 » "Священнослужителю не личить говорити політичні проповіді в храмі!",-заява Керуючого УПЦ.
"Священнослужителю не личить говорити політичні проповіді в храмі!",-заява Керуючого УПЦ.
20:27
В останні дні широкий резонанс у засобах масової інформації отримали висловлювання протоієрея Андрія Ткачова, допущені ним під час проповіді в храмі прп. Агапіта Печерського (м. Київ).
  Портал «Православіє в Україні » попросив прокоментувати ситуацію, що склалася Керуючого справами Української Православної Церкви Митрополита Бориспільського та Броварського Антонія.
 Сьогодні наша країна переживає надзвичайно непростий час. За останні тижні протистояння в українському суспільстві не раз досягало , як кажуть, точки кипіння. Країна реально стоїть на порозі громадянської війни.
  Всі ми переживаємо за долю нашої Батьківщини, за майбутнє Української держави. Те, що відбувається в країні, не залишає нікого байдужим. Ми постійно бачимо, як емоційно реагують на останні події і політики, і громадські активісти, і прості громадяни. Немає нічого дивного в тому , що і священники беруть близько до серця ту на рідкість складну ситуацію , в якій опинилося наше суспільство.
 Однак священник завжди повинен пам'ятати, що амвон - це місце проповіді, це місце, з якого ми несемо нашим парафіянам Євангельське слово. Амвон символізує камінь, відвалений від печери Гробу Господнього, з якого ангел сповістив жінкам-мироносицям вістку про Воскресіння Христа Спасителя. Тому, коли священик стає на амвон, він повинен, перш за все, перейнятися святістю цього місця і усвідомити свою відповідальність за кожне слово , сказане в проповіді. Абсолютно неприпустимим є використовувати амвон для політичних закликів . І Блаженніший Митрополит Володимир, і Священний Синод, і Собори єпископів Української Православної Церкви неодноразово заявляли, що храм не повинен ставати місцем для політичної боротьби, а в храм ні в якому разі не повинно привноситися політичне протистояння.
  На жаль, отець Андрій Ткачов дозволив собі під час богослужіння зробити з амвона ряд заяв, які несумісні з призначенням церковної проповіді, несумісні із духом православного богослужіння. Слова отця Андрія викликали глибоке збентеження у тих, хто побачив відеозапис його гучної проповіді. Вчора у нас відбулася досить відверта розмова з отцем Андрієм, і він визнав, що був не правий, та допустив жорсткі й агресивні висловлювання з амвону.
 Ця неприємна ситуація спонукує ще раз нагадати нашим священникам , що слово Євангелія - це слово миру й благодаті, це слово про примирення людини з Богом. Кожен священнослужитель повинен пам'ятати про це, виходячи на амвон. Які б емоції не захоплювали наше серце, ми повинні знайти в собі сили залишити їх за порогом храму.
  ''Дім Мій, домом молитви назветься '', - говорить Господь через пророка Ісаю (Іс. 56 , 7 ). Храм - це дім молитви. Будемо завжди пам'ятати про це , щоб не допустити образи святості храму нашим необережним злісним словом.
Переглядів: 384 | Додав: Batan | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
УвагаГОЛОВНЕ МЕНЮ:
Наше опитування
Ваш відгук про сайт

Всього відповідей: 260
Діє з 16.06.2009

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz