Православ’я на хмельниччині.Особистий сайт.

| Реєстрація | Вхід
Четвер, 25.04.2024, 12:47
Вітаю Вас Гість | RSS
Слава Ісусу Христу
Календар
«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Пошук
Головна » 2009 » Липень » 24 » Дружба між чоловіком і жінкою.
Дружба між чоловіком і жінкою.
15:47

Дружба між чоловіком і жінкою - це одне з найтонших питань, тому що тут грань між дружбою і більш особистими стосунками досить слизька. Дружба - це коли люди дивляться не один на одного, а в один бік, тобто коли є загальний інтерес, загальний предмет. Це може бути армійська дружба, дружба між ученими, збирачами марок або, наприклад, навіть дружба між бандитами. Предметом дружби можуть бути дуже різні речі, але якщо немає предмету, який цікавий обом, то дружби не буває.
     Любов, закоханість - це коли дві люди самі є предметом один для одного, коли цікава сама ця людина. Завжди є небезпека, що дружба переросте в щось більше, більш особисте, глибше, більш направлене один на одного. Тому якщо дружать хлопець і дівчина, то це дуже навіть добре і всіляко вітається. У дружбі людина проявляє себе, ми можемо яскравіше побачити іншого в справі. Говорять: «Візьми його з собою в розвідку і зрозумієш, хто він такий». Глибока дружба або поверхнева у будь-якому випадку розкриває характер людини. Якщо, наприклад, студенти разом відновлюють храм, разом ходять в похід або разом дітям допомагають, а потім раптом закохуються, то ця любов має всі шанси закінчитися хорошим шлюбом, тому що вони і до закоханості взнали один одного.
    Якщо ж починається дружба між одруженим чоловіком і заміжньою жінкою, коли людина вже зв'язана шлюбними узами і зобов'язаннями, то все це може легко і непомітно перерости в недопустимі стосунки. Причому тим непомітніше, чим чистіше і вище людина. Люди взагалі і чоловіки зокрема по своєму устрою часто схильні до пристрастей, і, дивлячись на красиву жінку або дівчину, чоловік зазвичай починає переживати відповідні почуття. Йому з самим собою все ясно, що у нього до неї.
     Якщо ж людина звиклася з блудними пристрастями боротися і робить це успішно (до чого нас закликає християнство), якщо вона думає про високе, а з жінкою у нього виникає дружба на предмет, наприклад, спільного читання акафістів, то він дуже легко може пропустити момент, коли дружба переростає вже в щось глибше і серйозніше. Тобто переростає вже в ту любов або закоханість, яка для нього недопустима. Закоханість володіє такою властивістю, що, пройшовши якийсь рубіж, з нею дуже складно боротися. Якщо людина по-справжньому закохалася, то їй дуже складно зупинитися, коли відчуття захопила всю його істоту.
    Закоханість - це одне з найсильніших і гостріших відчуттів, які людина може переживати. І тим гостріше і неочікуваніше воно звалюється на неї, якщо вона звиклася мислити піднесено, якщо вона ні про що таке особливо не передбачала. Ми складаємося з душі і тіла, і наша душа може прогавити момент виникнення схильності до іншої людини, тоді як тіло поки що мовчить. І коли воно раптом прокинеться, душа вже буде не в силах відобразити цей натиск, тому що вона вже давно здалася. Це треба знати. Цьому треба в школі учити. На жаль, багато людей вважають, що така дружба можлива. Дуже багато.
   Часто одруженим чоловікам, що представляють інтерес для протилежної статі, жінки пропонують дружбу. Я неодноразово з цим стикався. Причому жінки розуміють, що чоловік не збирається залишати свою сім'ю. Мені доводиться чути таке: «Ну, я ж хотіла бути йому помічницею, я ж хотіла бути йому ангелом охоронцем. Дружина - це дружина, у неї свої функції, свої обов'язки, але ж потрібно, щоб про нього поклопоталися. Про сім'ю він сам піклується, а я хотіла б піклуватися про нього. Щоб хтось розділяв його інтереси. Хтось його надихав».
   Будь-який чоловік (і, відповідно, жінка) повинен дуже уважно відноситися до того, коли яка б то не було жінка раптом виходить із загального ряду інших жінок: як друг або як колега по роботі, що теж є різновидом дружби. Ознака, коли грань між дружбою і не дружбою може бути перейдена, - це коли людина починає займати у вашому житті якесь особливе місце. Свою залежність від людини можна перевірити.
    Навіщо, наприклад, нам потрібні пости? Зрозуміти, наскільки ми залежні. Можна споживати м'ясо? Можна. Чому ж ми його не їмо в піст? Зокрема, щоб зрозуміти, наскільки ми від цього залежні. І від цієї залежності позбавитися. Так і в особистих стосунках: залежність легко перевірити, збільшуючи дистанцію. Якщо, розлучившись на тиждень, я відчуваю, що я жити без неї не можу, і якщо при цьому я одружений, то, значить, треба ситуацію терміново виправляти, у тому числі і повністю припиняючи стосунки.

Українською перекладено за матеріалами сайту
Православ'я і світ

 

Переглядів: 1134 | Додав: Batan | Рейтинг: 3.0/2 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
УвагаГОЛОВНЕ МЕНЮ:
Наше опитування
Ваш відгук про сайт

Всього відповідей: 260
Діє з 16.06.2009

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz