Православ’я на хмельниччині.Особистий сайт.

| Реєстрація | Вхід
Четвер, 28.03.2024, 14:01
Вітаю Вас Гість | RSS
Слава Ісусу Христу
Календар
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Пошук
Головна » 2009 » Листопад » 25 » Міфи про алкоголь.
Міфи про алкоголь.
08:57

Міф 1. Алкоголь підвищує статеві потяги
Міф 2. Слабкі алкогольні напої безпечні для людини
Міф 3. В Біблії написано: „Пий та не впивайся”
Міф 4. Алкоголь знімає стрес
Міф 5. Гріх не випити на свято
                           

                       Міф 1. Алкоголь підвищує статеві потяги
    На якомусь етапі сп’яніння таке ствердження дійсно спрацьовує. Так, як алкоголь негативно діє на кору головного мозку, в людини притуплюється почуття сорому, знімаються всілякі бар’єри, вилазять назовні різні нестримні бажання.
    Якщо чоловік, який зрідка вживає спиртне, прийме 100 грамів горілки за один раз, в нього з’явиться легке сп’яніння і піднятий настрій. 150 грамів горілки — підвищать сексуальне бажання, яке буде направлене на декількох жінок водночас. Проте 300 грамів горілки, випитих за короткий відрізок часу, суттєво знижують статеву потенцію і, як правило, чоловік стає нездатним відчувати сексуальне бажання.

    Як не дивно, але природа ніби каструє чоловіків та жінок, які вживають алкоголь. У жінок під дією спиртного гинуть яйцеклітини, а в чоловіків зникає ерекція.
    Негативний вплив алкоголю поширюється також на дітей тих, хто вживає спиртне. Ще в древні часи люди спостерігали, що у п’яниць діти народжуються із психічними та фізичними дефектами. Древньогрецький лікар Гіппократ вважав, що причиною ідіотизму та епілепсії у дітей, є вживання вина в день зачаття.
    В багатьох країнах в давнину забороняли під страхом тяжкої кари вживати алкогольні напої молодятам у день весілля. Римляни писали на стінах алкоголіків слова Плутарха: „П’яниці породжують п’яниць”.
    За статистичними даними 28% жінок, які вживають алкоголь, мають ускладнену вагітність, у 34% народжуються недоношені діти, а у 25% — мертві плоди.
    Імпотенція, безпліддя, венеричні хвороби, небажана вагітність. Це лише невеликий список негативної дії алкоголю на інтимну сферу життя. Подумайте, чи готові ви понести такі наслідки взамін на п’яний секс після дискотеки? Чи готові ви втратити своє майбутнє заради цього?
                             Міф 2. Слабкі алкогольні напої безпечні для людини
    З горілкою все зрозуміло. Вона шкідлива і її краще не вживати. Ну а як же вино, пиво чи шампанське? Невже вони також шкідливі для людини?
    Міф про корисність легких алкогольних напоїв, зокрема пива, створений і поширений самими виробниками алкоголю, які отримують величезну користь від його реалізації. Свою лепту у цей обман додає і українське законодавство, яке по невідомих причинах не відносить пиво до алкогольних напоїв і не ставить вікове обмеження на його вживання. Проте лікарі вже давно б’ють на сполох щодо поширення в державі такого поняття як пивний алкоголізм.
    Відомо також, що пиво є перехідним алкогольним напоєм для молоді, які пізніше починають вживати щось міцніше. Всесвітня організація охорони здоров’я у 2001 році оприлюднила звіт під назвою „Алкоголь і молодь”. Виявляється, що 22% українських підлітків почали вживати алкоголь у віці молодше 13 років. В цьому ми обігнали таких відомих виробників пива та вина, як Чехія, Італія та Франція і посіли 7-ме місце серед 28 європейських країн.                 Пиво
     Хоча пиво виробляється з багатьох корисних природних компонентів і містить в собі багато вітамінів та мінералів, воно залишається досить шкідливим для організму.
      Будь-яке пиво (в тому числі і так зване безалкогольне) містить у собі етанол. Бокал звичайного пива має стільки ж спирту, як і чарка горілки.
    Також, через відносно низький вміст етанолу, пиво не так сильно подразнює стінки шлунку, тому швидше всмоктується в кров.
    Всупереч поширеній думці, пиво не здатне вгамовувати спрагу, а лише, внаслідок дії алкоголю, пригнічує це почуття. Окрім цього пиво відрізняється високим вмістом калію, який в поєднанні з великою кількістю води, збільшує утворення сечі, що призводить до вимивання корисних мінералів з організму.
  Доведений також зв’язок між споживанням пива та ожирінням. Пиво — це висококалорійна суміш, яка при частому вживанні сприяє відкладенню жиру під шкірою. На перших порах це створює ілюзію здорового вигляду людини. В цей же час в організмі порушується обмін речовим, страждають печінка та підшлункова залоза. Окрім цього пиво містить фітоестрогени, які є аналогами жіночих гормонів. Через це у чоловіків поступово починають звужуватися плечі і розширюватися талія.
    Для того, щоб пиво не мутніло і не втрачало смак, у нього добавляються різні хімічні сполуки. Наприклад, хлорид кобальту — стабілізатор пивної піни, є найтоксичнішим із усіх добавок і викликає ураження серцевого м’язу. Вміст цього токсичного елементу в серцевому м'язі у тих, хто споживає пиво, перевищує допустиму норму в 10 разів. Крім того, кобальт викликає запальні процеси в стравоході й шлунку.
    Ви знаєте, як правильно знищувати гризунів? Якщо взяти і покласти їм у нору отруту, то нічого не станеться. Гризуни її не будуть їсти. Але якщо змішати трішки отрути із гарним запашним зерном, вони обов’язково попадуться. Виробники пива пропонують молоді отруту, яка гарно виглядає і вабить око. Але чи варто бути такою нерозумною мишею і продовжувати вестися на цей обман?
                           Міф 3. В Біблії написано: „Пий та не впивайся”
    Одного разу мій знайомий священнослужитель їхав у потязі. Разом з ним у купе було ще троє чоловіків, які поставили на стіл пляшку, закуску і запропонували йому впити. Він відмовився, пославшись на свою віру в Бога. Тоді один з них закинув священнослужителю аргумент: „В Біблії ж написано: „Пийте та не впивайтеся””. Тоді мій знайомий витягнув Біблію, простягнув їм і сказав: „Якщо знайдете, де таке написано — буду пити з вами до самого приїзду”. Після тривалого перегортання сторінок, чоловіки залишили його в спокої.
    Як не дивно, але в Біблії немає рекомендаційних слівПийте та не впивайтеся”. Проте в ній міститься безліч Божих застережень щодо п’янства та небезпеки алкоголю взагалі.
"Не будь поміж тими, що жлуктять вино” (Приповісті Соломона 23:20).
    "В кого "ой”, в кого ”ай”, в кого сварки, в кого клопіт, в кого рани даремні, в кого очі червоні? У тих, хто запізнюється над вином, у тих, хто приходить попробувати вина змішаного. Не дивись на вино, як воно рум’яніє, як виблискує в келиху й рівненько ллється, - кінець його буде кусати, як гад, і вжалить, немов гадюка, - дивитимуться очі твої на чужих жінок, і серце твоє говоритиме дурощі” (Приповісті Соломона 23:29-33)
"Не обманюйте себе: ні розпусники, ні ідоляни, ні перелюбники, ні блудодійники, ні мужоложники, ні злодії, ні користолюбці, ні п’яниці, ні злоріки, ні хижаки — Царства Божого не вспадкують вони!” (1 Коринтян 6:9-10)
"Не впивайтесь вином, в якому розпуста, але краще сповняйтесь Духом" (Ефесян 5:18)

Стосовно останньої цитати з Біблії є одне дуже цікаве спостереження. На латині слово спирт звучить як „spiritus” і означає „дух”. Виявляється, коли ти п’єш алкоголь, то наповнюєшся його духом, так само, як наповнюються Духом Божим під час молитви. І цей дух починає керувати тобою. Тому, або ти дозволяєш, щоб дух вина керував тобою, і ти грішиш, або стаєш під керівництво Духа Божого і виконуєш Його заповіді. Все залежить від твого вибору
                              Міф 4. Алкоголь знімає стрес
    Дуже часто люди говорять, що п’ють для того, щоб втопити у горілці горе, зняти стрес або побороти втому. Проте в жодній із перерахованих ситуацій алкоголь не допомагає.
    Пити для того, щоб втопити горе — це не що інше, як втеча від проблеми. Коли людина п’яна, їй здається, що проблема минула. Проте з отверезінням окрім горя, яке нікуди не дівається, приходять ще й негативні фізичні відчуття. Тому краще у час біди та труднощів почати молитися до Бога і вилити свої проблеми людині, яка зможе зрозуміти та потішити.
    Також у боротьбі зі стресом та втомою алкоголь є досить поганим засобом. Якщо на початку сп’яніння дійсно може здатися, що організм розслабляється, то пізніше все змінюється. Настрій падає, з’являється депресія, підсилюється почуття внутрішньої втоми.
                                Міф 5. Гріх не випити на свято
      В українській мові слово „свято” походить від такого поняття як „святість”, що означає „віддільність від гріха”. Проте саме на свята наші люди намагаються чомусь чим побільше нагрішити.
"Не обманюйте себе: ні розпусники, ні ідоляни, ні перелюбники, ні блудодійники, німужоложники, ні злодії, ні користолюбці, ні п’яниці, ні злорадники, ні хижаки — Царства Божого не вспадкують вони!” (1 Коринтян 6:9-10)

„Бо що тільки людина посіє, те саме й пожне!” (Біблія)

                                                                                                  Джерело:
ПРАВДАpro

 

Переглядів: 1942 | Додав: Batan | Рейтинг: 4.5/2 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
УвагаГОЛОВНЕ МЕНЮ:
Наше опитування
Ваш відгук про сайт

Всього відповідей: 260
Діє з 16.06.2009

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz