На тлі російських продовольчих антисанкцій російські виробники шукають нові способи категорійного імпортозаміщення, зокрема дослідники з Астраханського державного технічного університету (АГТУ) планують разом з фермерами випускати заморожені напівфабрикати з верблюжатини. Про це пише російська газета "Известия".
"Верблюжатина- м'ясо на любителя, воно жорстке,а заради копчених горбів, які користуються великим попитом, ніхто тварин розводити не буде. Значить,м'ясо потребує первинної обробки. Ми знайшли спосіб, коли при обробці верблюжого м'яса виходять м'які м'ясні вироби. Один патент ми вже подали, ще два подамо в лютому",- говорить один з авторів дослідження, професор АГТУ Наталя Долганова.
В Астраханській області утримується 70% російського поголів'я верблюд
...
Читати далі »